IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Легендарен германски автопроизводител се завръща

Новите модели на Borgward ще видим на изложението в Женева през март

12:13 | 10.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Моделът Isabella. <em>Снимка: Borgward</em></p>

Моделът Isabella. Снимка: Borgward

Германският производител на автомобили Borgward готви завръщане на пазара, от който отсъстваше повече от 50 години. Първите нови модели на възродения бранд ще видим на изложението в Женева през март.

Информацията е ограничена, но президентът на Borgward Кристиан Боргвард уточни, че в Женева ще бъдат разкрити първоначални версии на новите модели на компанията, както и стратегията й за развитие.

"Възраждането на Borgward е моя детска мечта, която е на път да се сбъдне", казва Кристиан Боргвард, който е внук на основателя на компанията Карл Боргвард. "Повече от десет години подготвям това завръщане. Новите ни модели ще продължат традициите на марката, а именно новаторство и неподражаем стил", допълва той.

Компанията Borgward е основана през 1919 година, като се превръща в един от най-големите производители на автомобили в Германия. Тя произвежда не само автомобили, но и камиони и дори хеликоптери. Изявява се и на състезателните писти, но през 1961 година обявява фалит. Едни от най-популярните й модели са Hansa 1500, Isabella и P100.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още