IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция инвестира 10 хил. евро в продажбата на всеки електромобил

Целта е пълно премахване на старите дизели от пътищата в страната

14:51 | 06.02.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Renault</em></p>

Снимка: Renault

Френското правителство ще предоставя по 10 000 евро бонус на всеки желаещ да се откаже от старата си лека кола, като я замени с електромобил. Това е част от програмата за намаляване на броя стари автомобили в страната, съобщават медиите в страната.

Френският министърът на околната среда Сеголен Роаял обяви, че решението на правителството влиза в сила от април тази година. Бонусът ще получат тези собственици, които заменят машините с дизелови двигатели с такива, задвижвани с електричество.

„Принудени сме да се отървем от дизеловите автомобили на повече от 13 години, които не разполагат с необходимите филтри – каза Роаял. – Подготвяме и редица други мерки, които ще направят използването на тези автомобили още по-трудно.“

Още през декември премиерът на Франция Мануел Валс обяви, че през 2015 г. в страната ще започне да действа система, която класифицира автомобилите в зависимост от нивата вредни емисии, изхвърляни в атмосферата. Това ще позволи да бъдат определени „най-замърсяващите“ коли и съответно да им се забрани да влизат в големите градове.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 5
vstoykov
преди 9 години
Французите пак откачиха.Купуваш електрически автомобил във Франция с 10 000 евро "бонус", продаваш го в Германия за 5 000 евро по-евтино от пазарната цена и печелиш 5000. Повтаряш, докато бюрократите се усетят и отменят закона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още