IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz ce насочва към няколко рекорда през 2015 г.

Концернът ще пусне поне 11 нови модела

16:23 | 10.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mercedes-Benz</em></p>

Снимка: Mercedes-Benz

Ръководството на Mercedes-Benz смята да увеличи продажбите на автомобилите на марката през 2015 г., като това ще стане благодарение на пускането на пазара на редица нови модели. Това съобщи ръководителят на концерна Daimler Дитер Цетче, цитиран от Automotive News. 

"Смятам, че ни очаква една много добра година", каза Цетче. "Благодарение на новите продукти, които вече пуснахме, а и на тези, които предстои да представим на световните пазари през 2015 г., ще успеем значително са укрепим позициите си и да увеличим продажбите си."

Очаква се през настоящата година Mercedes-Benz да представи общо 11 нови модела. Първи ще дебютира спортният седан С450, който ще се продава под марката AMG Sport. Предстои да излезе и Mercedes-Maybach S-Class, представен през ноември на автосалона в Лос Анджелис.

През март трябва да бъде готов и CLA Shooting Brake, а заедно с него ще се появят хибридният C-Class и спортният Mercedes-AMG GT. Месец по-късно стартират продажбите на Mercedes V-Class, както и на новото поколение на Smart.

През втората половина ще бъде обновена гамата от кросовъри на производителя от Щутгарт. Наследникът на GLK – новият GLC, ще е на разположение на дилърите през юни. По същото време ще излезе и GLE, който ще се конкурира за клиенти с BMW X6. Той ще се предлага както с 5, така и с 3 врати.

През септември трябва да видим фейслифта на A-Class, а през ноември новото купе C-Class.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още