IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi Prologue получи мощност от 677 к.с.

Концептът е оборудван и с нова система за автономно придвижване

12:54 | 09.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Audi</p>

Снимка: Audi

Audi също се включи в изложението за потребителска електроника в Лас Вегас (САЩ), където показа обновен прототип на концептуалния си модел Prologue. Машината, която е в основата на бъдещото A9, е получила нов силов агрегат и система за автономно управление.

От компанията съобщават, че концептът се задвижва с хибриден агрегат, в който влизат 4.0-литров бензинов турбо-двигател TFSI с обем 4.0 литра и електромотор с обща мощност 677 к.с. и 950 Нм въртящ момент. Това позволява на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,5 секунди.

Една от съществените новости в сравнение с предишната версия на Audi Prologue е наличието на нова система за автономно управление. Както при последните версии на А7 и А8 тя работи при скорост до 60 км/ч. Лазерите, скенерите и датчиците позволяват на автомобила да открива препятствия на пътя и да променя навреме посоката си на движение.

Audi Prologue се отличава от останалите модели на марката и по лазерните фарове, трапецовидната форма на решетката на радиатора, предния спойлер, 22-цоловите джанти и удължения силует на каросерията, който напомня на купе. Вратите пък се отварят с помощта на електрическа система, тъй като моделът е лишен от традиционните дръжки.

Още снимки на Audi Prologue вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още