IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи поглед към новото поколение Audi A6

Дизайнът на модела е одобрен, заимстван е от концепцията Prologue

16:07 | 15.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<a _fcksavedurl="http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/23798-kupeto-audi-prologue-izleze-na-scenata/" href="http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/23798-kupeto-audi-prologue-izleze-na-scenata/"><em>Prologue</em></a><em>. Снимка: Audi</em></p>

Prologue. Снимка: Audi

До появата на новото поколение Audi A6 има около две години, но в германската компания вече работят усилено върху разработката му. Всъщност дизайнерите на Audi са готови с дизайна на модела, който дори е бил одобрен от ръководството на компанията.

Пред изданието Autocar новият главен дизайнер на Audi Марк Лихте съобщи, че дизайнът на следващото A6 е напълно готов, като е заимстван до голяма степен от концепцията Prologue.

Този концептуален модел, показан на автосалона в Лос Анджелис по-рано тази година, бе създаден, за да покаже как ще изглеждат новите модели на Audi. При създаването му са използвани мотиви от култови за марката автомобили като състезателния Audi 90 quattro IMSA GTO и първите поколения на A8 и TT coupe.

Лихте уточни също така, че паралелно с проектирането на следващия A6 тече и разработката на новите А8 и А7, които очакваме съответно през 2016 и 2017 г. По този начин трите модела ще имат уникални отличителни черти, но същевременно ще бъдат лесно разпознаваеми като представители на марката.

За следващото Audi A6 вече се знае, че ще използва платформата MLB Evo, която е в основата на представения преди дни нов Q7. А това означава, че новото Audi A6 ще бъде по-леко, по-икономично, по-динамично и по-просторно от настоящото. Моделът трябва да бъде на пазара през 2017 г.

Още снимки на Audi Prologue вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още