IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda прогнозира 1 млн. продажби тази година

Базираната в Чехия компания ще постигнат този резултат благодарение на пазара в Китай

14:48 | 09.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новата Fabia.<em> Снимка: Skoda</em></p>

Новата Fabia. Снимка: Skoda

Skoda обяви, че планира да постигне резултат от 1 млн. продадени автомобила през календарната 2014 г. Това е рекорд в 119-годишната историята на чешкия автомобилен производител.

Агенция Bloomberg съобщи, че за 11-те месеца на 2014 г. Skoda е реализирала на световните пазари 955 300 нови автомобила, което е с 16 100 повече от рекордната до момента за марката 2012 г. По този начин чехите са най-успешния бранд в портфолиото на Volkswagen Group в сегмента на масовите автомобили.

Само през ноември компанията е постигнала увеличение на продажбите си с 10% в сравнение със същия месец на 2013 г. Това се дължи най-вече на доброто представяне на Skoda на пазара в Китай, където е записан скок на продажбите с цели 47%.

Чехите очакват сериозно увеличение на резултатите и в Европа, където вече се продава, при това доста успешно, новото поколение на Fabia. Добре се представя и представената през миналата година Octavia, сочи информацията.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още