IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И BMW ще изгражда суперзарядни станции

Такива устройства предлага на своите клиенти американската компания Tesla

15:50 | 03.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Електрическият i3.<em> Снимка: BMW</em></p>

Електрическият i3. Снимка: BMW

BMW ще последва примера на Tesla, като ще изгради мрежа от станции за бързо зареждане на електрически автомобили. Това съобщава Autoguide, цитирайки Джейкъб Харб, ръководител на отдела за продажби и развитие на електрически автомобили в BMW North America.

Пред американското издание Харб посочва, че в осовата на мрежата ще стои тяхното новаторско устройство за зареждане, което пълни батериите на около 80% за само 30 мин. Очаква се, че зарядните станции на BMW ще бъдат достъпни и за собственици на други марки електрически автомобили.

Джейкъб Харб уточни също така, че такива станции ще се изграждат буквално навсякъде, като това ще стане изненадващо скоро и бързо.

Допълнителна информация липсва, но суперзарядните станции на Tesla разполагат със соларни панели и са достъпни единствено за притежателите на електромобили на американската компания. Използването им е напълно безплатно, като отнема само 20 минути.

По-рано тази година изпълнителният директор на Tesla Елон Мъск заяви, че е склонен да предостави технологията на своите зарядни станции и на други компании, като цитира именно BMW.

Германският автомобилен производител предлага два модела с електрическо задвижване, чиито батерии се зареждат в електрическата мрежа - i3 и i8.

Още за суперзарядните станции четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още