IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спортният Maserati Alfieri излиза на пазара

Моделът ще се предлага като купе и кабриолет

10:45 | 03.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията Maserati Alfieri при премиерата си в Женева. <em>Снимка: Automedia.bg</em></p>

Концепцията Maserati Alfieri при премиерата си в Женева. Снимка: Automedia.bg

Maserati Alfieri ще има сериен вариант, който ще бъде на пазара през 2016 година, пише Autocar, цитирайки маркетинг директорът на марката за Великобритания Джеймс Кауен.

Пред изданието той потвърди, че серийният модел ще носи името Alfieri и ще се предлага като купе и кабриолет. Откритата версия трябва да бъде готова около година след купето.

Maserati Alfieri ще бъде един от моделите, чрез които марката трябва да изпълни своя план за 75 000 продажби на година през 2018 г.

Джеймс Кауен обаче уточни, че не очаква Alfieri да бъде бестселър, а по-скоро посланик на марката, който да демонстрира изконните й ценности.

"Този автомобил ще представлява нещо като Jaguar F-type или Porsche 911, но ще бъде още по-ексклузивен и специален от тях", коментира той.

Maserati Alfieri ще използва модифицирана версия на платформата, която се използва за седаните Ghibli и Quattroporte. А гамата от двигатели ще бъде представена изцяло от 3,0-литрови мотори с шест цилиндъра. Базовият вариант ще разполага с мощност от 410 к.с., а следващите две модификации, при които ще има система за задвижване на четирите колела, ще генерират съответно 450 и 510 к.с.

Спекулациите сочат, че купето ще струва около 70 000 евро, а кабриолетът - около 75 000 евро.

Концепцията Maserati Alfieri се появи пред публика на тазгодишното изложение в Женева. Моделът носи името на един от основателите на марката – Алфиери Мазерати, и е създаден в чест на вековния юбилей на компанията, който тя отбелязва през тази година. При представянето на колата от Maserati заявиха, че Alfieri представя дизайна, който марката ще използва през следващите 100 години.

Междувременно се появиха спекулации, че марката Alfa Romeo, която също е част от концерна Fiat Chrysler Automobiles, ще използва базата на Alfieri за свой модел. Той трябва да носи името 6С и да се появи през 2017 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още