IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda се отказва от "снежния човек"

Големият всъдеход на чехите ще получи друго име, като ще се предлага с 4-цилиндров двигател

12:47 | 07.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Настоящият кросовър на чешката компания - Yeti. <em>Снимка: Skoda</em></p>

Настоящият кросовър на чешката компания - Yeti. Снимка: Skoda

Skoda ще пусне два нови кросовъра в близките години, но се отказва от името Snowman (б.а. - снежен човек), което трябваше да бъде използвано за един от тях. Това заяви пред Auto Express президентът на компанията Винфрид Валанд.

Топ мениджърът разкри и първите подробности за двата нови модела. По-големият ще бъде със 7 места, като ще трябва да се конкурира с Kia Sorento и Hyundai Santa Fe. Цената на кросовъра обаче няма да превишава тази на сегашния флагман на мраката - Suberb.

Валанд обаче призна, че ако Suberb все още може да се купи с 3.6-литровия V6 двигател, то 7-местният кросовър няма да се предлага с такъв агрегат. "Нека не се заблуждаваме - 6-цилиндровите мотори вече си отиват, те са история. Бъдещето на автомобилостроенето е в 4-цилиндровите мотори, турбо-компресорите и икономията на гориво", коментира шефът на Skoda.

Валанд допълни, че вторият от двата нови модела ще се разположи под Yeti в моделната гама на компанията. Той ще бъде по-малък - както на размери, така и като цена. За да се постигне последното, кросовърът ще се предлага единствено с предно предаване.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още