IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo е премиум марката с най-бърз ръст в Европа

Шведският бранд записа увеличение от 13% при продажбите си през първите осем месеца

13:22 | 06.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новото XC90 е в основата на по-смелите прогнози на компанията за следващата година.<em> Снимка: Volvo</em></p>

Новото XC90 е в основата на по-смелите прогнози на компанията за следващата година. Снимка: Volvo

Европейските продажби на Volvo Cars се увеличиха с 12,9 на сто през първите осем месеца на тази година, което превръща Volvo в премиум марката с най-бърз ръст на продажбите сред водещите пет автомобилни бранда в Европа, съобщават от шведската компания, позовавайки се на независими данни, събрани от Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).

За силното представяне на Volvo през първите осем месеца на годината заслуга имат най-вече големите европейски пазари като Германия, Великобритания и Швеция, посочват от Volvo, без дават конкретни цифри.

Най-силно на пазарите в Европа са се представили моделите S60, V60 и XC60, които бяха пуснати на пазара в началото на 2013 г. За резултата роля е изиграло и представянето на новото семейство четирицилиндрови двигатели Drive-E.

Що се каса до представянето на Volvo Cars извън Европа, продажбите на шведската компания бележат силен ръст в Китай и известен спад в Северна Америка.

В Китай, най-големия единичен пазар на марката, Volvo записва ръст от 36,9 на сто през първите осем месеца, който компенсира намалелите с 10,9% продажби през същия период в Северна Америка.

Калкулацията на данните показва глобален растеж от 9,2 на сто за първите осем месеца на 2014 г. В световен мащаб Volvo Cars предвижда ръст на продажбите от около 10 на сто за цялата 2014 година.

Очакванията за следващата година са дори по-смели, като в основата им е новото поколение XC90. Моделът направи силен пазарен дебют, като първата партида от 1927 бройки бе изкупена за само 47 часа.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още