IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Toyota редуцира теглото с алуминий

Следващите Lexus RX 350 и Camry ще бъдат първите с олекотени детайли

11:15 | 27.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Lexus RX 350. <em>Снимка: Toyota</em></p>

Lexus RX 350. Снимка: Toyota

Японската компания Toyota планира да увеличи броя на алуминиевите детайли в своите модели. Това ще помогне за намаляването на теглото на автомобилите и за подобряване на потреблението на гориво, съобщава Automotive News.

Първият модел на японците, в който ще бъде заложено на по-широко използване на този материал, е обновеният кросовър Lexus RX 350. Той трябва да се появи на пазара през есента на 2015 г. При всъдехода от алуминий ще бъдат направени капака и вратата на багажника.

Напълно алуминиев капак ще получи и седанът Toyota Camry, чието следващо поколение ще се появи през 2018 г. От компанията засега отказват да съобщят детайлна информация за конкретните автомобили, но не крият, че имат подобни намерения.

"Toyota ще използва алуминий за капаците и други детайли от каросерията на своите нови модели. Освен това смятаме да разширим използването на различни сплави и композитни материали, за да постигнем по-ниско тегло на конструкцията на автомобилите", обясни представител на японската компания пред Automotive News.

Първата крачка от страна на най-големия производител в света вече е направена с подписването на договор с японския металургичен гигант Kobe Steel, който ежегодно трябва да произвежда за Toyota по 100 000 тона алуминиеви листове.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още