IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът на Ювентус поема Ferrari?

Андреа Аниели ще заеме мястото на оттеглилия се Лука ди Монтедземоло

09:32 | 25.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Андреа Аниели.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Андреа Аниели. Снимка: Ройтерс

Новият шеф на компанията Ferrari ще се казва Андреа Аниели. Настоящият президент на футболния отбор Ювентус ще заеме място на оттеглилия се след 23 години на поста Лука да Монтедземоло, съобщава изданието Lbero.

Източникът на информацията на медията е Лучано Моджи - бивш генерален директор на Ювентус, който през 2006 г. бе в основата на избухналия в италианския футбол корупционен скандал, който получи името "Моджигейт". Тогава се оказа, че много от мачовете във футболната Серия А са уговорени, заради което две от титлите на Ювентус бяха отнети.

Според Моджи за назначаването на Аниели като президент на Ferrari настоява лично генералният директор на FIAT-Chrysler Серджио Маркионе. Именно той пое временно функциите на Монтедземоло, който не мисли да се пенсионира на 67 години и ще поеме президентския пост в авиокомпанията Allitalia - най-големия въздушен превозвач на Апенините.

FIAT притежава 90% от акциите на Ferrari, а останалите 10 са на Пиеро Ферари, син на основателя на компанията Енцо Ферари. Италианският производител се обедини с концерна Chrysler по-рано тази година. Самият Андреа Аниели е член на съвета на директорите на FIAT, а под негово ръководство футболният Ювентус спечели последните три титли в Серия А.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още