IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вицепрезидентът на BMW оглави Infiniti

Роланд Крюгер е работил още за Mitsubishi и Daimler

20:01 | 11.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Роланд Крюгер.<em> Снимка: BMW</em></p>

Роланд Крюгер. Снимка: BMW

Бившият вицепрезидент на BMW Роланд Крюгер е новият шеф на Infiniti, съобщиха от прес-службата на Nissan.

48-годишният германец ще работи в щаб-квартирата на японския производител в Хонконг, като ще бъде подчинен директно на президента на Nissan Карлос Госн. Целта пред новия топ мениджър е да засили позициите на компанията на световните пазари, където Infiniti трябва да се опита да достигне продажбите на конкурентите от BMW и Audi.

Роланд Крюгер стартира кариерата си в автомобилната индустрия през 1992 г. като дизайнер в европейското подразделение на Mitsubishi. Две години по-късно преминава в концерна Daimler, където отговаря за разработката на интериора на моделите на Smart.

През 1998 г. германецът става мениджър в BMW, като отговаря последователно за Азиатско-Тихоокеанския регион, Африка и Източна Европа. 10 години по-късно оглавява японското подразделение на баварската марка, а през 2013 г. става вицепрезидент на концерна BMW.

Крюгер е известен като голям любител на екстремните пътувания. Той стана първият немец, достигнал Южния полюс напълно сам, без да разчита на помощта на кучешки впряг, въздушна подкрепа или доставка на храна по време на пътуването, продължило точно 50 дни.

Предишният президент на Infiniti - Йохан де Нийсен, напусна компанията през юли, за да оглави марката Cadillac. Неговото място временно бе заето от вицепрезидента на Nissan Анди Палмър, който само преди няколко дни обяви, че ще напусне поста си, за да поеме ръководството на Aston Martin.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Infinity->Nissan-Renault :(След като обявиха, че възраждат в Индия Нисан Терано на базата на.. Дачия Дъстер, очаква, скоро феслифтнат дъстер с кожен салон да се продава за Инфинити.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още