IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-малкият модел на Opel ще се казва Karl

Компактното возило излиза на пазара догодина

13:33 | 11.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Opel</em></p>

Снимка: Opel

Германският производител Opel все пак ще пусне на пазара по-малък модел от настоящите Corsa и ADAM. Той ще се нарича Karl, ще бъде разкрит по-късно тази година, а продажбите му ще стартират през лятото на 2015 г.

Името Karl изразява почит към един от синовете на Адам Опел - основателят на марката, на който Opel кръсти настоящата си най-малка кола ADAM.

“Карл е кратко, елегантно и лесно запомнящо се име, което представлява ценностите на марката Opel: германска, емоционална и достъпна,” допълва Тина Мюлер, главен маркетинг директор на Opel.

Новият модел ще бъде базов в гамата на Opel, като ще застане под Corsa и ADAM. Автомобилът ще има обща дължина от само 3,68 метра, но ще разполага с 5 врати. Интериорът му ще бъде умен и много практичен, което ще позволи поставянето на 5 места, поясняват германците. За сравнение Corsa има дължина от 4 метра, а ADAM - от 3,70 м.

По-рано тази седмица се появи информация, че Vauxhall ще пусне своя версия на Opel Karl. Техният модел ще се нарича Viva, като трябва да бъде представен в Женева през март 2015 г.

Спекулативната информация сочи, че компактната кола ще струва около 7 000 лири, като ще конкурира на пазара автомобили от калибъра на VW Up, Toyota Aygo, Dacia Sandero и Hyundai i10. Двигателите за Vauxhall Viva, както и за Opel Karl, ще бъдат заети от ADAM.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още