IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan разкри още подробности за Pulsar

Конкурентът на VW Golf ще се предлага с 3 двигателя за Европа

13:20 | 09.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимкa: Nissan</p>

Снимкa: Nissan

В навечерието на старта на продажбите на хечбека Nissan Pulsar японският производител разкри нови подробности за модела. Машината е ориентирана към пазара в Европа и според изявлението на компанията е една от най-просторните в класа си.

Междуосието на Pulsar е 2700 мм, а обемът на багажника - 385 л, като при сгъване на задните седалки пространството се увеличава на 1395 литра. За сравнение най-продаваният автомобил от този клас в Европа - Volkswagen Golf, предлага обем 380 литра (1270 при свалени седалки) и междуосие от 2637 мм.

Новият японски хечбек ще се появи при дилърите в няколко нива на оборудване. В базовата си версия автомобилът е оборудван с климатик, 5-инчов дисплей, електрически прозорци на всички врати, датчици за налягането в гумите, 6 въздушни възглавници и система Stop&Start.

Като опции за Nissan Pulsar ще се предлагат система от камери за кръгово наблюдение, система за следене на мъртвите зони, система за предупреждаване при напускане на платното движение, система за спешно спиране при опасност от удар, а също така и мултимедиен комплекс със 7-инчов дисплей.

На пазара хечбекът ще се предлага с 1.2-литров бензинов двигател DIG-T и дизелов агрегат dCi с обем 1.5 литра. Първият развива 115 к.с. и 190 Нм, а вторият - 110 к.с. и 260 Нм въртящ момент. Бензиновата версия с 6-степенна механична скоростна кутия харчи 5 л/100 км, а вредните емисии СО2 при нея са 117 г/км. Дизелът предлага смесен разход от 3.6 л/100 км, а емисиите СО2 са 94 г/км.

В началото на 2015 г. ще излезе и версия с 1.6-литров бензинов турбо-мотор с мощност 190 к.с. Този мотор вероятно ще бъде в основата и на "горещата" модификация на Pulsar, която е предвидена за края на следващата година и е разработвана от специалистите от ателието Nismo.

Още за Nissan Pulsar четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още