IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анди Палмър премина в Aston Martin

Постът му в Nissan ще бъде зает от Филип Клайн

08:56 | 04.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Анди Палмър премина в Aston Martin

Новият главен изпълнителен директор на Aston Martin се казва Анди Палмър, съобщават от британската автомобилна компания. 51-годишният експерт напуска поста си на вицепрезидент на Nissan и шеф на продуктовото планиране.

"Анди беше кандидат номер едно за този пост и ние сме щастливи, че се съгласи да го поеме", се казва в съобщението от Aston Martin. "Убедени сме, че той е човекът, който най-добре знае как да върне изгубените позиции на Aston Martin в борбата за клиенти с Bentley, Porsche и Ferrari".

В Aston Martin вече почти година търсят нов изпълнителен директор, след като в края на 2013 година Улрих Бец се пенсионира от този пост.

Анди Палмър стартира кариерата си през 1979 г., когато е едва 16-годишен. Той започва работа като чирак в британската компания Automotive Products Limited, а през 1986 година е назначен на служба в Austin Rover. По-късно става главен инженер по трансмисиите в Rover Group. През 1991 година Анди Палмър започва работа в Nissan и остава в компанията през последните 13 години.

Постът на вицепрезидент на Nissan ще бъде зает от Филип Клайн, настоящ шеф продуктово планиране в Renault.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още