IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

АвтоВаз временно съкращава производството на Lada

Компанията ще намали производството си през следващите три месеца

13:39 | 23.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
АвтоВаз временно съкращава производството на Lada

Автомобилната компания АвтоВаз съобщи, че ще намали временно производството на автомобилите Lada. Решението е взето на базата на данните за намаляването на общите продажби на автомобили в Русия и заради желанието за по-добро управление на запасите, става ясно от съобщение на сайта на компанията.

За трите месеца от септември до ноември АвтоВаз ще съкрати производството на автомобили с марка Lada с общо 25 хил. броя.

Въпреки това намаление, служителите в заводите на компанията ще продължават да работят на пълен работен ден и с пълния размер на заплатата си. Няма да има и съкращение на персонала, обещават още от компанията.

В тези три месеца ще ще бъде повишен капацитетът на служителите с различни обучения, като целта е подобряване на продукцията.

През юли АвтоВаз е произвела 59,2 хил. автомобила, от които 47,1 хил. под марката Lada и 12,1 хил. с марката Renault и Nissan, допълват още от руската автомобилна компания.

Само преди няколко дни работа спря един от знаковите съветски производители на автомобили - ЗАЗ. През юли от заводите на компанията са излезнали едва 8 автомобила. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още