IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alfa Romeo готви конкурент на BMW M3

Моделът Giulia GTA ще използва двигател на Maserati

18:43 | 14.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Моделът ще има четири врати, като дръжките на задните ще бъдат прикрити.<em> Неофициално изображение: ClubAlfaRomeo</em></p>

Моделът ще има четири врати, като дръжките на задните ще бъдат прикрити. Неофициално изображение: ClubAlfaRomeo

Възроденият седан Giulia на Alfa Romeo ще има спортна версия, която ще конкурира на пазара автомобили от ранга на BMW M3. Това съобщава британското издание Auto Express, като цитира свои източници в италианската компания.

Пускането на седана Giulia вече няколко пъти бе отлагано, като последните информациите гласяха, че моделът ще се появи на пазарите най-рано през 2015 година. Според британското издание моделът ще получи и "гореща" версия, носеща добавка GTA, която ще бъде готова около година след стандартния седан.

Посочва се, че Giulia GTA ще бъде по-мощна, по-лека и бърза от новото BMW M3. Италианският седан ще заложи на задно задвижване и платформа, създадена от високоякостна стомана и алуминий.

Двигателят на бъдещата Alfa ще бъде зает от компанията Maserati, която е също под шапката на концерна Fiat Chrysler Automobiles NV. Това е 3.0-литров V6 двигател с двойно турбо, чиято мощност ще бъде между 480 и 520 к.с. Агрегатът ще работи с автоматична трансмисия с два съединителя и диференциал с ограничено приплъзване, като ще позволява ускорение от място до 100 км/час за по-малко от 4 сек.

Auto Express посочва дори и цените на модела. Версията GTA ще струва около 62 000 евро, а стандартната Giulia ще стартира от около 27 000 евро.

Припомняме, че моделът Giulia е част от 5-годишния план за съживяването на марката. Той предвижда пускането на общо 7 нови модела, чрез които концернът се надява да увеличи продажбите на Alfa Romeo поне 5 пъти - от 100 000 през миналата година до 500 000 през 2018 г.

Още за новите модели на Alfa Romeo вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още