IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетърпеливите трябва да платят двойно за LaFerrari

Британска компания съдейства за бързото закупуване на колата, иска 1,25 млн. евро за услугата

12:25 | 08.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>LaFerrari. Снимка: Ferrari</em></p>

LaFerrari. Снимка: Ferrari

Нетърпеливите клиенти на хибридната суперкола Ferrari LaFerrari, която струва минимум 1,2 млн. евро, могат да я получат по-бързо, но на двойна цена. Дилър на марката твърди, че е готов да се договори с италианската компания за ускорено производство и доставка, като иска за услугата 1,25 млн. евро, съобщава изданието CarDealer Magazine.

Офертата е на британската компания Oracle Finance, която се занимава с финансирането на купувачи на поддържани луксозни автомобили втора ръка от марките Aston Martin, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Lotus, Pagani и Porsche. Нейният директор Питър Брук твърди, че може да осигури почти всеки суперавтомобил и призова желаещите да се свържат с фирмата му.

Компанията е категорична, че може да разреши проблема с придобиването и на хибридното LaFerrari, което според Брук е най-желаната суперкола в момента. Oracle Finance предлага също така срещу допълнително заплащане от 380 000 евро купуването на McLaren P1, както и на Porsche 918 Spyder (доплащане от 250 000 евро) и на Lamborgini Huracan (доплащане от 40 000 евро). Освен това компанията може да съдейства и за взимането на по-достъпни коли като Porsche Macan и Tesla Model S срещу допълнителните 7 500 евро.

За да се поръча Ferrari LaFerrari не е достатъчно само получаване на квота от дилъра. Клиентът задължително трябва да притежава минимум 5 автомобила на италианската марка. Кандидатурата на всеки потенциален купувач се утвърждава лично от президента на компанията Лука ди Монтедземоло.

Ferrari планира производството на 499 бройки от суперколата, която бе представена на автосалона в Женева през 2013 г. LaFerrari се задвижва от хибриден агрегат, в който влизат 6,3-литров V12 с мощност 800 к.с., 120-киловатов електромотор, 7-степенна скоростна кутия с два съединителя и комплект литиево-йонни батерии. Общата мощност е 963 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3 секунди, а максималната скорост е 350 км/ч.

Още за LaFerrari четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още