IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda разкри двигателите на новата Fabia

Третото поколение на модела ще бъде с до 17% по-икономично

15:51 | 07.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Официално изображение на новата Fabia. Снимка: Skoda </em></p>

Официално изображение на новата Fabia. Снимка: Skoda

Новото поколение Skoda Fabia ще бъде най-икономичното в историята на модела, пише изданието Аutoevolution, което разпространи официална информация за гамата мотори на популярния автомобил.

Третото поколение Fabia, чието производство трябва да стартира в края на този месец, ще предлага избор от четири бензинови и три дизелови двигателя. Гамата е с до 17% по-икономична от тази на предшественика и покрива нормите на стандарта Евро 6. Всички двигатели на новата Skoda Fabia са оборудвани стандартно със система старт/стоп и система за регенериране на спирачната енергия.

За по-ниското потребление на гориво при новото поколение Fabia заслуга имат не само двигателите. Автомобилът ще бъде по-лек и по-аеродинамичен, пише Аutoevolution, като уточнява, че базовата модификация ще има обща маса от едва 980 кг.

Гамата двигатели за Fabia 3 ще бъде прекопирана от тази на последната версия на Volkswagen Polo. Това означава, че бензиновите предложения ще стартират с новия 1.0-литров MPI двигател, който ще замести настоящия 1.2-литров. Новият мотор ще се предлага във версии с 60 или 75 к.с., като и в двата случая въртящият момент е 90 Нм. По-мощните бензинови версии ще се обзавеждат с 1.2-литровия TSI двигател, достъпен с 90 или 110 к.с.

Гамата от дизелови мотори ще бъде представена от само един агрегат - 1.4-литров TDI, който заменя настоящите 1.2 и 1.6 TDI. Агрегатът ще бъде наличен в три версии - 75, 90 или 105 к.с., като ще предлага по-нисък разход на гориво от старите двигатели с аналогична мощност. Конкретни цифри не се посочват, но пък става ясно, че в края на 2015 година ще се появи екологичната Fabia Greenline, при която потреблението ще бъде едва 3.1 л/100 км - 82 гр/км. вредни СО2 емисии.

Новата Skoda Fabia ще може да се оборудва с автоматична трансмисия DSG, но тя ще се предлага само за по-мощните модификации.

Както вече бе обявено, дизайнът на третото поколение Fabia ще бъде силно повлиян от концепцията VisionC. Моделът ще бъде по-широк и по-нисък от своя предшественик, а интериорът му ще може да се персонализира според желанието на конкретния клиент.

Още подробности трябва да бъдат разкрити през следващите две седмици, когато се очаква да се появят и първите официални снимки на новата Fabia. Премиерата пред публика ще се състои в Париж през октомври.

Още за новата Fabia четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още