IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай планира санкции срещу Audi и Chrysler

Проверка е доказала, че дилъри са манипулирали цените на автомобилите

20:37 | 06.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китай планира да санкционира в съответствие с антимонополните си закони автомобилните компании Audi и Chrysler, след като разследване установи, че дилъри са манипулирали цените, съобщи днес правителството,цитирано от DPA.

Потвърдено е, че има монополни практики на двете компании, посочи Ли Пумин, говорител на националната комисия за развитие и реформа.

Двете компании скоро ще бъдат санкционирани, посочи пред репортери Ли Пумин.

Властите в Шанхай и провинция Хубей са разследвали двата автомобилопроизводителя, допълни той, без да дава подробности за нарушенията.

Audi посочва, че неговата компания майка Volkswagen и китайската съвместна компания First Automotive Works подкрепят разследването в Хубей и са сътрудничили на властите.

Ли Пумин уточнява, че следователи от Шанхай и съседната провинция Цзянсу са посетили офиса на Daimler в Шанхай в понеделник заради разследване на дилъри на компанията в пет града на Цзянсу миналата седмица.

Припомняме, че преди дни Jaguar Land Rover, Audi и Daimler се съгласиха да намалят цените на луксозните си модели автомобили и авточасти в Китай, след като антимонополният регулатор в страната започна разследване за възможно антиконкурентно поведение в сектора. Този ход идва, след като могъщата комисия за развитие и реформи на Китай (NDRC) заяви, че започва проверка за възможно антиконкурентно поведение от страна на чуждестранните автомобилопроизводители.

Китайските власти планират също така да санкционират 12 неназовани японски компании, след като е установено, че са използвали монополни практики при определяне на цените на авточасти.  

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още