IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi прави генериращо енергия окачване

Придобитата електрическа енергия може да се използва както за задвижването на колата, така и за спомагателните й системи

13:58 | 27.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	A3 e-tron. <em>Снимка: Audi </em></p>

A3 e-tron. Снимка: Audi

Германската компания Audi работи върху генериращо енергия окачване, пише Auto Express, цитирайки техническият директор на компанията Улрих Хакенберг.

По време на представянето на модела A3 e-tron германецът е заявил, че в компанията разработват новаторска система за окачване на автомобили, която генерира електрическа енергия. Генераторът е интегриран в самите амортисьори и произвежда електрически ток благодарение на движението на амортисьора и генерираната от това топлина, която може да достигне до 100 - 120 градуса, сочи информацията.

Генерираната енергия се съхранява в малка батерия на борда на колата, като може да бъде използвана както за задвижването на автомобила, така и за спомагателните му системи. Енергията може да бъде използвана и за захранването на адаптивното окачване, което се предлага при някои модели.

Според информацията подобна технология, интегрирана в хибридна система, би могла да редуцира потреблението на гориво. Към момента обаче все още няма яснота до каква степен подобно решение би било ефективно и финансово оправдано.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още