IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилите на Toyota ще се движат над пътя

Това разкри един от топ менидърите на компанията

14:29 | 15.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията FT-1.<em> Снимка: Toyota </em></p>

Концепцията FT-1. Снимка: Toyota

Най-големият автомобилен производител в света - японската компания Toyota, разглежда възможността за създаване на автомобили, способни да се движат над пътя. Това съобщи изданието The Verge, което цитира един от топ мениджърите на компанията Хироюси Йосики.

Самият Йосики е ръководител на техническия департамент на Toyota. Намеренията на компанията той разкри по време на конференцията „Next Big Thing“, организирана от агенция Bloomberg в Ню Йорк. Японецът уточни, че не става дума за типичните летящи автомобили, а за такива, които работят на принципа на въздушната възглавница.

„Това ще позволи да се намали триенето и да се повиши икономията на гориво при превозните средства“, сподели Йосики.

Топ мениджърът на Toyota не уточни от кога компанията му се интересува от подобна идея. Както и кога се предвижда нейното реализиране. Йосики обаче призна, че вече е обсъждал перспективите за създаване на подобно превозно средство с представителя на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) Дейвид Фридман.

По-рано тази година своето виждане за автомобила на бъдещето представи и компанията Google, която построи машина без педали и волан. Тя се управлява изцяло по електронен път без никакво участие на човека. В Googlе планират са построят около 100 такива автомобила, които да изпробват по пътищата.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още