IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Range Rover Evoque вече има втори дом

Kросовърът вече ще се произвежда и в Китай

14:01 | 05.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Land Rover</p>

Снимка: Land Rover

След като в продължение на три години Range Rover Evoque се произвеждаше само във Великобритания, кросовърът вече си има и втори дом – Китай, съобщават местните медии.

Първият сглобен от съвместното предприятие Chery- Jaguar Land Rover автомобил слезе от конвейера на завода в Чаншу. Машината е оборудвана с 2.0-литров бензинов турбо-мотор с мощност от 240 к.с. и максимален въртящ момент от 340 Нм. Агрегатът е комбиниран с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Журналисти не са били допуснати на старта на производството, но медиите в Китай твърдят, че конвейерът, на който се сглобява Evoque, все още работи в тестови режим. Като цяло oт предприятието трябва да излизат по 130 000 бройки на година, като в него ще се сглобяват още Land Rover Freelander и удължената версия на седана Jaguar XF.

Производството на моделите на Land Rover и Jaguar в Китай ще позволи цените им за местния пазар да намалеят с около 20%, което ще ги направи далеч по-конкурентоспособни.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още