IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от бъдещото BMW 7-Series

Седанът остава флагман на баварците, като премиерата му е планирана за автосалона във Франкфурт през есента на 2015 г.

12:02 | 03.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Vision Future Luxury. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Vision Future Luxury. Снимка: Ройтерс

Компанията BMW няма намерение в близко бъдеще да създава семейство 9-Series и ще се съсредоточи върху модернизацията на новото поколение на 7-Series, което ще си остане флагман на марката. Това съобщава изданието Car, което дава нови подробности за автомобила.

В последно време се появиха информации, че баварците се готвят да разширят гамата си с по-голям седан – 9-Series. Предполагаше, че той ще бъде показан на автосалона в Пекин. На изложението обаче дебютира концептът Vision Future Luxury, който от BMW обявиха за предвестник на бъдещата „седмица“.

Според изданието следващата генерация на седана ще получи два индекса, в зависимост от дължината на каросерията – G12 ще бъде стандартната версия, а G13 – удължената, която ще се предлага най-вече в Китай, Русия и някои държави от Близкия изток.

На външен вид новата 7-Series ще изглежда доста по-спортна и по-агресивна от сегашното поколение. Голяма част от елементите по купето ще бъдат покрити с хром, а интериорът ще бъде по-луксозен от този на сегашните 5-Series и 6-Series. Дължината на автомобила ще се увеличи с около 35 мм, но в същото време теглото ще намалее със 100 кг.

Гамата двигатели ще се състои от 6-, 8- и 12-цилиндрови бензинови агрегати, както и от редови 6-цилиндров дизел. Предвижда се излизането и на хибридна версия. Голямата изненада ще е наличието на 4-цилиндров агрегат с обем 2.0 литра и мощност от 275 к.с.

Премиерата на новото поколение на BMW 7-Series е планирана за автосалона във Франкфурт през есента на 2015 г. Продажбите ще стартират още през същата година.

Още снимки на Vision Future Luxury вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още