IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota преустановява производството на електрическия RAV4

Причините са слаби продажби и изтичащият договор с Tesla Motors

09:50 | 20.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma, Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;">Снимка: Toyota</span></em></p>

Снимка: Toyota

Най-големият автомобилен производител на планетата - Toyota, ще преустанови производството на електрическия си кросовър RAV4 EV, съобщава Worldcarsfans.

Причините за това са няколко. Една от тях е, че договорът на Toyota с компанията, която доставя батериите - Tesla Motors, изтича. Като и двете страни не са пожелали да продължат сътрудничеството си.  

Освен това решаващи за съдбата на "зеления" кросовър се оказаха и слабите му резултати на пазара. За две години от Toyota RAV4 EV са продадени едва 1594 бройки, а предвиденият общи тираж на модела бе 2600 автомобила.

Toyota RAV4 EV разчита на електромотор с мощност 156 к.с., който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7 секунди. Максималната скорост на машината 160 км/ч, като с едно зареждане тя може да измине около 166 км. В САЩ електромобилът се продава за 49 800 долара, което е два пъти повече от обикновения RAV4.

Още новини за автомобилната промишленост четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още