IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жена оглави и Citroen

Линда Джаксън е третата дама на подобна позиция в автомобилен производител

12:48 | 08.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Линда Джаксън. <em>Снимка: Citroen</em></p>

Линда Джаксън. Снимка: Citroen

Назначаването на жени на високи ръководни позиции в автомобилната промишленост продължава. След като неотдавна Барб Самарджич пое ръководството на Ford of Europe, а Мери Бара - на цялата група General Motors, сега има ново назначение - от 1 юни генерален директор на Citroen става Линда Джаксън.

Британката има сериозен опит в автомобилния отрасъл, като е заемала финансови и търговски длъжности в компанията. В момента тя ръководи офиса на Citroen във Великобритания и Ирландия. Джаксън заема мястото на Фредерик Банзе, който напуска поста генерален директор. Френският мениджър ще продължи кариерата си в холдинга FFP, който е главен акционер в PSA Peugeot Citroen.

Назначението на Джаксън е поредната промяна в ръководството на PSA. За шеф на алианса бе назначен Карлос Таварес, който преди това работеше в Renault-Nissan. Той замени излезлия в пенсия Филип Варен. Досегашният генерален директор на Peugeot Максим Пик ще отговаря само за марката, а колегата му Ив Бонфон поеме новия бранд DS, който предстои да бъде отделен от Citroen.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още