IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Opel ще прави автомобили за Австралия и Нова Зеландия

Моделите ще се произвеждат в Европа с популярната на Зеления континент марка Holden

10:56 | 08.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Моделите, които Opel ще произвежда за пазарите на Австралия и Нова Зеландия.<em> Снимка: GM </em></p>

Моделите, които Opel ще произвежда за пазарите на Австралия и Нова Зеландия. Снимка: GM

Opel ще изнася автомобили за Австралия и Нова Зеландия от следващата година, съобщават от компанията, след като през миналата година обявиха, че преустановяват дейностите си като независима марка на австралийския пазар. Автомобилите ще се произвеждат в Европа и ще предлагат под името на австралийската марка на GM - Holden.

Моделите ще са Astra GTC и спортната Astra VXR, известна като Opel Astra OPC. В допълнение към тях на австралийския пазар ще се предлагат и кабриолетът Cascada и най-мощната версия OPC на Insignia седан.

"За нас в Opel/Vauxhall ще е удоволствие да произвеждаме тези висококачествени автомобили в европейските си заводи за Holden. Това е втората от добрите новини свързани с износа ни в рамките само на няколко седмици. Преди около един месец обявихме, че ще произвеждаме автомобили Buick за американския пазар в завода ни в Рюселсхайм”, споделя Карл-Томас Нойман, изпълнителен директор на Opel.

Припомняме, че през август миналата година Opel обяви, че ще преустанови дейностите си като независима марка на австралийския пазар заради влошените условия на този пазар. По същото време от германската марка споменаха, че биха обмислили в бъдеще да продават моделите си под местната марка на GM - Holden. Opel/Vauxhall и Holden имат дълга история в споделянето и обмяната на технологии и автомобили.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 07.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още