IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lexus няма да произвежда в Китай

Японската компания не иска да жертва качеството на моделите си

13:16 | 07.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Lexus &nbsp;</p>

Снимка: Lexus  

Lexus няма да последва примера на повечето автомобилни компании и да стартира производство на територията на Китай. Причината е, че ръководството на японския производител се притеснява, че по този начин качеството на нейните машини ще спадне, съобщава Ройтерс.

В момента колите на Lexus се произвеждат основно в Япония, откъдето се внасят на най-големия пазар в света. Заради данъците и митата цената им е много по-висока от тази на германските конкуренти. И съответно търсенето на моделите на японската марка е 5-6 пъти по-слабо от автомобилите на Audi и BMW.

Според генералния директор на Lexus Фукуичи Токуо основният приоритет пред компанията му е да се запази високото качество на произвежданите от нея машини. Топ-мениджърът на японската компания коментира, че в Lexus са готови да се примирят с по-малките продажби, но да гарантират високото ниво на продукцията си.

„Нашите клиенти могат да ни напуснат, ако се появи проблем с качеството на автомобилите ни, защото именно качеството е това, което те търсят в Lexus, коментира Токуо. "Имахме идея да създадем съвместна компания с китайски производител, но така и не се стигна до нещо конкретно и в крайна сметка се отказахме“.

За разлика от Lexus другите японски марки от премиум сегмента нямат подобни притеснения. Infiniti стартира производство на свои автомобили в Китай в края на тази година, а Acura ще стори същото през 2016 г. Експерти очакват сегментът на премиум-машините в Китай през 2020 г. да достигне 2.7 млн. возила годишно и да задмине пазара на САЩ.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още