IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen планира нова моделна офанзива и „евтина“ кола

Бюджетните автомобили с по-малко екстри няма да са налични в Европа

17:11 | 03.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Volkswagen планира нова моделна офанзива и „евтина“ кола

Volkswagen планирa да създаде нов модел около планирания за развиващите се пазари в Азия и Южна Америка "евтин автомобил". 

„Как ще се казва марката обаче още не ясно“, казва членът на борда на VW Ханс Демант пред германското икономическо списание WirtschaftsWoche.

По думите му колата може да е налична от есента на 2016 г., да се произвежда в Китай и да се продават за равностойността на около 7000 евро. Планира се производството да започне с четиривратен седан с размера на VW Jetta. „Колата ще може да се поръча само с един двигател, с два вида предавки и в рамките на няколко нива на оборудване, казва Демант, който заедно с малък екип е развил концепцията за "евтините коли". На един по-късен етап ще бъдат осигурени и допълнителни модели.

В Европа обаче тези коли няма да са налични. „Западна Европа в момента не е в нашия дневен ред. (...) Ние се фокусираме изцяло върху Китай засега", каза Демант. Там базираният във Волфсбург концерн ще започне внимателно производство. „В първия етап говорим за най-малко 200 000 единици на година. Искаме умишлено да засилим бавно производството", подчертава Демант. По думите му концернът ще се стреми към марж „в разумните граници“ и за бюджетната кола. Според статията маржът на печалбата се очаква да бъде между осем и десет процента.

И докато бордът на директорите на VW вече е одобрил концепцията за евтината кола, то одобрението на Надзорния съвет все още не е получено. Според Демант решение може да се вземе още преди лятото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още