IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel се фокусира върху кросовърите

Това е класът автомобили, към които се е насочил съвременният потребител, посочва изпълнителният директор Карл-Томас Нойман

11:34 | 16.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Карл-Томас Нойман. <em>Снимка: Opel &nbsp;</em></p>

Карл-Томас Нойман. Снимка: Opel  

От няколко години Opel е сред губещите компании на концерна General Motors и затова нейното ръководство ще предприеме кардинална промяна на курса, съобщава Ройтерс. Основната идея е фокусирането върху производството на кросовъри, които до 2 години да изведат компанията на печалба.

„Ще съсредоточим усилията си в сегмента на кросовърите, тъй като именно това е класът автомобили, към които се е насочил съвременният потребител“, категоричен е изпълнителният директор на Opel Карл-Томас Нойман.

Топ-мениджърът допълва, че първата крачка в тази посока е пускането на наследниците на минивановете Meriva и Zafira, което е планирано за 2016 г. Следващите поколения на двата модела ще напомнят силно на кросовъри. Разработката на автомобилите се прави съвместно с концерна PSA Peugeot-Citroen, който ще предостави своите платформи и двигатели.

Не всичко обаче в сътрудничеството с PSA върви добре, признава още Нойман. Той е категоричен, че съвместната разработка на наследника на Corsa е грешка. Затова следващото поколение на градския хечбек ще бъде създадено на глобална платформа на General Motors. Тази платформа е в основата на сегашните Chevrolet Aveo, Buick Encore и Opel Mokka.

Нойман отказа да коментира твърденията, че през 2017 г. Opel ще пусне кросовър, който да се превърне във флагман на марката. Твърди се, че моделът ще бъде по-голям от Insignia, която също твърдо остава в моделната гама на германския производител. Следващото поколение на Insignia трябва да се появи през 2016 г. А до 2022 г. Opel ще пусне общо 23 нови или обновени модела, както и 13 нови двигателя.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още