IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Maserati не броят Porsche за конкурент

Италианците смятат, че техният кросовър Levante e с класи над Cayenne

11:41 | 09.04.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията Kubang, с която компанията показа как ще изглежда Levante. <em>Снимка: Maserati </em></p>

Концепцията Kubang, с която компанията показа как ще изглежда Levante. Снимка: Maserati

Компанията Maserati планира впечатляващо бъдеще за своя първи кросовър Levante. В ръководството на италианската марка са на мнение, че техният модел е далеч по-престижен от Porsche Cayenne, с който го сравняват, твърди Motoring.

„Основната част от продажбите на Porsche Cayenne се падат на най-достъпните като цена и оборудване модификации, с които изобщо не желаем да се сравняваме или да се конкурираме“, категоричен е представител на Maserati, чието име не се разкрива.
 
Това вероятно означава, че италианската марка ще заложи само на богато оборудвани версии при своя бъдещ кросовър, който ще разчита и на 8-цилиндрови двигатели. Очаква се те да бъдат по-скъпи, отколкото аналогичните модификации на Porsche Cayenne. Все пак ще има и по-достъпни модификации, предназначени най-вече за пазарите на САЩ и Русия.

По план Maserati Levante трябва бъде изграден на платформата, по-голяма част от която се използва за седаните Ghibli и Quattroporte. Очаква се кросовърът да се предлага с бензинов V6 двигател с две турбини и мощност 410 к.с. и с V8 с 530 к.с. Ще има и 3.0-литров турбо-дизел, развиващ 275 к.с. и 600 Нм. Началото на производството е планирано за 2015 г.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 2
misanthrope
преди 10 години
Изяществото на Рим :)Поне Флоренция да беше написал. Кое му е изящното на Рим?А Порше си е Порше, и ново и на 30 год. си е Порше. Мазерати ново е Мазерати, след 10 години е станало на ФИАТ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
eboyanov
преди 10 години
да сравняваш луска на Мазерати с общото производство на Фолксваген ( в които влиза и Порше) е все едно да сравняваме изяществото на Рим със Берлин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още