IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alfa Romeo ще използва двигатели Ferrari

Моторите ще се поставят на седаните със задно задвижване и на върховите SUV модели

12:15 | 28.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията Gloria, която Alfa Romeo представи през 2013 г<em>. Снимка: Alfa Romeo </em></p>

Концепцията Gloria, която Alfa Romeo представи през 2013 г. Снимка: Alfa Romeo

Компанията Fiat Chrysler Automobiles вече обяви намерението си да съживи марката Alfa Romeo. Планът предвижда моделите от този бранд да бъдат позиционирани по-високо и да се конкурират в премиум сегмента. Общо седем нови автомобила Alfa Romeo вече се разработват, като част ще бъдат оборудвани с двигатели Ferrari.

Това твърди агенция Automotive News Еurope, като уточнява, че агрегатите на спортната марка Ferrari ще се поставят само на най-скъпите и престижни модели на Alfa Romeo - бъдещите седани със задвижване към задните колела и върховите SUV модели.

Очаква се, че такъв двигател ще получи върховата версия на модела Alfetta, който се подготвя като конкурент на BMW 5-Series. Този модел трябва да бъде на пазара през 2017 г. С двигател от Ferrari трябва да бъде обзаведен и най-големият кросовър на Alfa, който най-вероятно ще дели една платформа с бъдещото Maserati Levante. Проходимият спортен модел на марката трябва да видим още през 2016 г.

Подробности за бъдещата гама на Alfa Romeo ще бъдат разкрити на 6 май, за когато компанията Fiat е насрочила пресконференция. Според Джузепе Берта, професор в Университета Бокони и бивш шеф на архивите на Fiat, най-добрият и вероятно последен шанс за съживяване на Alfa Romeo са именно двигателите на Ferrari.

"Ако Серджо Маркионе иска да се бори с немските премиум марки, единственият му шанс е да заложи на италиански дизайн и двигатели Ferrari", заяви той пред Automotive News Еurope.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още