IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BMW не може да си позволи да забрави X7

Най-големият кросовър на баварците ще бъде на платформата на 7-Series

11:36 | 25.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	BMW X5. <em>Снимка: BMW</em></p>

BMW X5. Снимка: BMW

BMW започна разработката на най-големия си кросовър X7 още преди началото на глобалната икономическа криза. Моделът трябваше да заеме място над X5 и X6 и да се конкурира с Cadillac Escalade и Mercedes GL-Class. Кризата обаче настъпи и баварците се съсредоточиха върху по-малки и компактни проходими машини.

Сега обаче нещата изглеждат доста различно и сегментът на големите кросовъри става все по-търсен, пише Handelsblatt. И това съответно кара все повече производители да му обръщат внимание. Сред тях са дори компании, които не правят подобни машини - като Bentley и Lamborghini. А BMW не може да си позволи да остане встрани от подобна тенденция.

Според информацията на изданието проектът за голям кросовър със 7 места отново е на дневен ред пред ръководството на баварския концерн. Машината ще бъде изградена на платформата на следващото поколение BMW 7-Series, което трябва да се появи през 2016 г.

Излизането на подобен модел на пазара е много вероятно и по друга причина. Марката Rolls-Royce, която е собственост на BMW, наскоро обяви, че планира да пусне в производство такъв кросовър. Изданието Handelsblatt прогнозира, че британската версия ще получи 12-цилиндров бензинов мотор и хибридна версия. Докато BMW ще се насочи към по-малките агрегати - такива с 6 и 8 цилиндъра.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още