IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bentley повдигна леко завесата над серийния си всъдеход

Моделът ще се различава от концептуарния EXP 9F

16:45 | 20.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bentley &nbsp;</p>

Снимка: Bentley  

Производителят на луксозни автомобили Bentley разпространи първата официална снимка на серийната версия на своя всъдеход, който трябва да се появи през 2016 г. По думите на шефа на британската марка Волфганг Шрайбер това ще бъде най-луксозният и най-мощен автомобил от този клас в света, а с появата си ще създаде нова ниша на пазара.

От снимката се вижда, че машината действително се отличава съществено от концептуалния модел EXP 9F, който бе показан преди 3 години. Дизайнерите са променили формата и разположението на фаровете, а от решетката на радиатора са премахнати допълнителните секции.

Засега няма никакви технически детайли за първия всъдеход в историята на Bentley. Предполага се, че той ще използва модулната платформа на концерна Volkswagen, на която са построени Audi Q7, Porsche Cayenne и VW Touareg. Моделът на британската марка ще се сглобява в завода на Volkswagen AG в Братислава, като инвестициите за пускането му в производство през следващите 3 години ще достигнат 1.3 млрд. долара.

Ориентировъчната цена на кросовъра ще бъде 190 000 долара, като в Bentley очакват да продават около 3000 бройки от този модел годишно.

От компанията обявиха още, че до края на годината в завода на марката в Крю (Великобритания) започва производството на бензиновия W12 двигател, предназначен за луксозните модели на групата Volkswagen. Сега всички такива мотори се правят в Германия, като броят им за година достига 5000. От Bentley обаче смятат до 2017-2018 г. да увеличат количеството двойно, като за целта ще бъдат създадени допълнителни работни места.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още