IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota стопира производството на автомобили в Индия

След като мениджмънтът е бил заплашен от собствените си служители, компанията временно затваря двете си фабрики

16:09 | 17.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Toyota представя нов модел на изложението в Ню Делхи. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Toyota представя нов модел на изложението в Ню Делхи. Снимка: архив Ройтерс

Японската автомобилна компания Toyota е стопирала производството на превозните средства в двете си индийски фабрики. Причина за това са "произволните прекъсвания на производството, сплашване и заплахи срещу мениджмънта" от страна на работниците, заяви в понеделник Toyota, цитирана от AFP. 

Временното затваряне на фабриките е необходимо, за да се гарантира безопасността на работниците и служителите и ръководния екип. Говорител на Toyota заяви в Токио, че компанията се надява за бързо възобновяване на дейността в страната, но не назова конкретна времева рамка.

В двете фабрики на Toyota близо до Бангалор в Южна Индия около работят 6400 души. В продължение на десет месеца са течали преговори между ръководството и представители на синдикатите за условията на труд, като те отчасти са протичали с посредничеството на регионалното правителство, обяви още Toyota. 

Досега обаче не е имало резултат. Синдикатът е „подхранвал и окуражавал“ протестите на работниците, оплака се Toyota. В двете фабрики в резултат на тези действия производството е било нарушено от 25 дни насам.

Toyota, най-големият автомобилен производител в света, изгражда в Индия различни модели предимно за индийския пазар. Двете фабрики са с капацитет до 310 000 автомобила годишно, но през 2013 г. по данни на компанията са асемблирали само около 174 000 коли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още