IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По 23 хил. долара печели Porsche от всеки автомобил

Марката Volkswagen прибира само по 850 долара на кола

12:22 | 17.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Porsche</p>

Снимка: Porsche

Автомобилният производител Porsche печели най-много от всеки продаден автомобил в рамките на концерна Volkswagen AG, твърди агенция Bloomberg. Сумата е 23 хил. долара, с което не могат да се похвалят дори по-скъпите марки Lamborghini и Bentley, които също са собственост на групата.

Все пак Bentley се приближава до Porsche - за всеки продаден автомобил британската марка печели по 20 000 долара. Далеч по-скромен е показателят на Lamborghini. Заради тясната си връзка с Audi печалбата и при двете компании за всяка продадена бройка е 5200 долара.

Що се касае до марката Volkswagen, при нея сумата е 850 долара на машина, което като цяло означава печалба от около 2,8%. Според анализатори това се дължи на кризата, която удари колите от масовите сегменти, но е не и екзотичните и скъпи модели. Още повече, че при тях няма толкова ожесточена конкуренция и автомобилните производители не са длъжни да свалят цените и по този начин да намаляват печалбите си.

Каква е печалбата на другите автомобилни компании вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още