IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cars.com се продава за 3 млрд. долара

Сайтът генерира приходи в размер на 400-500 млн. долара годишно

16:24 | 12.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Cars.com се продава за 3 млрд. долара

Как мислите - колко струва домейнът Cars.com (това е страницата, в която най-често влизат американците, търсещи автомобил)? Отговорът е примерно 3 пъти повече от сумата, която Facebook ще плати за Instagram. Медийният консорциум, който е собственик на интернет сайта, го обяви за продажба за 3 млрд. долара, съобщава Wall Street Journal.

Домейнът е собственост на издателската група Classified Ventures, в която влизат медийни гиганти като Gannett, Tribune Co. и Belo. Нейната управа вече е започнала преговори с потенциални купувачи, сред които има инвестиционни компании и стратегически инвеститори. Твърди се, че Cars.com генерира приходи в размер на 400-500 млн. долара годишно.

Самият факт, че сайтът се продава, както и огромната му стойност, са най-свежият пример за големите суми, които се въртят в сделки, свързани с посредници при покупката на автомобили. През януари компанията Cox Enterprises изкупи своя дял в Auto Trader за около 7,2 млрд. долара. Това явно показва, че САЩ постепенно излиза от кризата и хората отново масово започват да купуват автомобили. А подобни сайтове стават един от най-мощните инструменти в търговията, тъй като хората ги предпочитат пред обявите във вестниците.

Трябва да се отбележи, че Google също се опита да са намести на тази територия, като предложи подобна услуга на своите клиенти, но претърпя неуспех и временно отложи плановете си.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още