IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota залага на дизайн, не на количество

Японците искат да наложат по-вдъхновяващ имидж на марката

11:21 | 25.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концептът FT-1.<em> Снимка: Toyota</em></p>

Концептът FT-1. Снимка: Toyota

В съвсем близко бъдеще Toyota ще покаже няколко концептуални модела, чийто външен вид ще изненада всички. Това обяви пред Motor Authority вицепрезидентът на европейския филиал на компанията Карл Шлихт.

Според него бъдещите прототипи на марката ще бъдат не по-малко впечатляващи от показания неотдавна концепт FT-1 (на снимките). В Toyota, която е лидер по продажби в света, са решили, че трябва да променят своя имидж, като създадат по-ярки и по-вдъхновяващи модели.

„Toyota се промени много под влиянието на Акио Тойода (б.а. – изпълнителният директор на компанията) – обясни Шлихт. – Неговата цел не е да се продават най-много автомобили, като той дори се страхува от стремителния ръст. Тойода е на мнение, че не трябва да се преследва първото място по продажби. Според него трябва да се правят по-добри автомобили и тогава успехите сами ще дойдат в компанията.”
 
По думите на Шлихт, ако Акио Тойода не е бил изпълнителен директор на компанията, нейните модели са щели да си останат бледи и скучни. Това обаче вече не е така, тъй като той не се страхува да рискува и съответно да прави грешки. Една от тях е проектът Lexus LFA, който Тойода лично контролира. И който не донесе печалби на компанията, но определено спечели вниманието на хората. След него се появиха GT-86, която се ползва с огромна популярност, както и FT-1, сочен от сега за модела, който трябва да се прослави като новата Supra.
 
Дали FT-1 ще се появи в серийно производство, предстои да разберем. Според Шлихт въпреки отличните оценки, които автомобилът получи от специалисти, журналисти и публика, в ръководството на Toyota все още не са сигурни дали той ще се появи като сериен модел.

Още снимки на Toyota FT-1 вижте в Automedia.bg
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още