IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan Leaf е най-продавания електромобил в Европа

Японската компания държи 33% от пазара на тези автомобили

11:37 | 13.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Nissan </em></p>

Снимка: Nissan

Електрическият модел на Nissan - Leaf, е записал 11 120 продажби в Европа през 2013 година, което го превръща в лидер на пазара, съобщават от японската компания. Увеличението при продажбите спрямо година преди това достига цели 204%.

От Nissan не разкриват кой автомобил е на второ място в класацията, но са изчислили, че Leaf води пред него с 25% повече продажби. Благодарение на своя модел, който бе сериозно обновен през миналата година, Nissan държи 33% от пазара на електрически автомобили в Европа.

Един от най-успешните за модела пазари е този на Норвегия. Там Nissan Leaf се нарежда на трето място по продажби в общата класация за 2013 година. Стартът на настоящата година е дори добър, като за месец януари Leaf е регистрирал 650 продажби в страната, извеждащи го на челното място.

Моделът на Nissan води класацията по продажби на електрически автомобили през 2013 година в страни като Испания, Италия, Дания, Швеция, Финландия, Белгия и Великобритания.

Във Великобритания, където Leaf се произвежда, продажбите са нараснали с невероятните 1000% през януари. Добро е представянето и във Франция, където през януари е записан ръст от 240% на годишна база.

Глобалните продажби на Nissan Leaf от 2010 година насам преминават 100 000 екземпляра. През тази година компанията ще пусне на пазара своя втори напълно електрически модел - e-NV200.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още