IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes Lotec C1000 на 25 пъти по-ниска цена

Нов опит за продажба на уникалния супер автомобил

13:26 | 05.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: eBay</em></p>

Снимка: eBay

Произведена преди 20 години по поръчка на арабски шейх машина е можела да се движи по-бързо от съвременните суперколи. Поне така твърди нейният създател, като няма реално доказателство за думите му. И най-вероятно именно заради това в момента Lotec C1000 се продава на 25 пъти по-ниска цена от първоначалната, съобщава Automotive News.

Суперкарът Lotec Mercedes-Benz C1000 е уникален не само с претенциите си за световен рекордьор по скорост, но и с факта, че е произведен в една-единствена бройка. Точно преди 20 години ателието Lotec, известно с бутиковите си суперколи и състезателни машини, приема поръчка от шейх от Саудитска Арабия. Той иска да има най-бързият автомобил в света и не се пазари за цената.

В ателието за тунинг работят 5 години върху автомобила, като създават специално за него каросерия изцяло от въглеродни нишки. В нея е поставен 8-цилиндров двигател от Mercedes-Benz с обем 5.6 литра. С помощта на двойно турбо мощността на агрегата достига 1000 к.с., които се предават към задните колела.

По думите на неговите създатели тежащият около 1.1 тона Lotec C1000 може да развие скорост от 430 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 3 секунди. Тези показатели обаче не са регистрирани никъде, а по това време рекордьор по скорост е McLaren F1 с 386 км/ч. Наскоро Bugatti Veyron разви 431 км/ч, което в момента официално е най-доброто постижение.

Слуховете твърдят, че арабският шейх е похарчи около 3.4 млн. долара за своя суперавтомобил. В момента обаче той се предлага на търг в интернет, като максималната цена, предложена за него, е едва 130 000 долара. А търгът приключва днес.

Въпросният екземпляр беше предложен на търг и преди 3 месеца. Тогава организаторите очакваха наддаванията да достигнат 1.3 млн. долара.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още