IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на SRT: Не сравнявайте Viper с Corvette

Ралф Жил е доволен от развитието на суперколата въпреки слабите продажби

13:20 | 31.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SRT</em></p>

Снимка: SRT

SRT Viper дебютира в началото на миналата година, като записа съвсем скромни продажби особено на фона на новия Chevrolet Corvette, който се харчи като топъл хляб. Въпреки това шефът на SRT – Ралф Жил, смята, че няма място за паника, тъй като компанията му продължава да получава много поръчки за суперколата.

„На първо място ние никога не сме се сравнявали с Corvette и никога няма да го направим – обясни Жил пред Automotive News. – Нашите автомобили са уникални, тъй като се правят на ръка. Само за закачването на няколко елемента по каросерията на Viper са нужни 18 часа. Целта ни е да създаваме ексклузивни и привличащи вниманието машини.”

Топ-мениджърът допълва, че пусната от SRT програма за тест-драйв от страна на потенциалните купувачи на автомобила дава сериозни резултати и все повече хора могат да добият ясна представа за машината.

„Мнозина си мислеха, че новият ни модел е продължение на предшественика си. В случая обаче не става дума за еволюция, а за принципно нов автомобил – прекрасен, агресивен и сглобяван на ръка”, уточни Жил.

Една от критиките, на които е подложен Viper, е че се предлага единствено с механична скоростна кутия. Босът на SRT обаче е на мнение, че именно това помага на водача да получи максимални емоции от шофирането. А и прави самата машина уникална.

„Всички суперколи имат автомат с възможност за смяна на предавките от волана. Само Viper предлага добрата стара механика. Защо ли? Ами защото това е последният драйвърски автомобил. Именно в това се състои неговата същност”, категоричен е Жил.

Още за SRT Viper четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още