IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Seat разкрива 450 нови работни места

С приоритет ще са бившите служители на испанския автомобилен производител

08:54 | 31.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Seat</em></p>

Снимка: Seat

От централата на Seat обявиха, че компанията ще разкрие 450 временни работни места през февруари, за да се справи с неочаквано голямото търсене на моделите Leon и Ibiza, пише специализираният сайт Autoevolution.

Според информацията от Seat са се договорили с местни синдикати да дават приоритетно работа на хора, които са били служители на компанията. За да се справят със завишеното търсене, испанците смятат да пуснат двете поточни линии на завода в Марторел, Испания, да работят и в събота. Именно там се сглобяват моделите Ibiza, Leon и Altea.

Новият Leon е освновният виновник за регистрирания финансов ръст на компанията през миналата година. Продажбите нараснаха с 10,6%, достигайки най-високото си ниво за последните пет години – 355 000. В компактния клас компанията регистрира скок с 44%, увеличавайки количеството продажби до 102 000 бройки.

Наскоро вицепрезидентът на човешките ресурси в Seat – Йозеф Шелхсхорн, подчерта, че „назначаването на 450 нови служители показва, че автомобилите на Seat не реализират единствено търговски успех, но и помагат за разкриването на нови работни места.“

Разбира се, добрата новина е съпроводена и от една лоша. Работещите на конвейер номер 3 в същия завод ще започнат работа на две вместо на досегашните три смени. На тази поточна линия се сглобява Audi Q3 и Seat Exeo, като вторият модел бе свален от производство в края на 2013 г.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още