IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW планира за 2014 г. нови двигатели и xDrive

Една от новостите е вграждането във всички модели на датчик за налягането в гумите

12:41 | 24.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: BMW</p>

Снимка: BMW

Компанията BMW разгласи плановете си за модернизация на моделната си гама през 2014 г. Баварците планират да снабдят някои от моделите си с нови мотори и с фирмената система за задвижване на четирите колела xDrive.

Сред новостите ще бъде и датчик, измерващ налягането в гумите на всички нови модели. Той ще се появи в автомобилите на BMW още през пролетта. Изключение ще направи единствено кросовърът X6, чиято смяна на поколенията е предвидена за есента.

Освен това германците предвиждат модернизация на навигацията си Business и радиоприемникът Professional. Те ще бъдат снабдени с блок за управление, предлагащи по-голяма производителност. Ето какво още да очакваме:

BMW 2-Series – Моделът ще получи 2 нови дизелови версии – 218d (143 к.с.) и 225d (218 к.с.). В първия случай базовата версия ще разполага с механична скоростна кутия, а във втория – с 8-степенен автомат.

BMW 3-Series GT – Хечбекът ще се предлага в новите модификации 330d и 335d. При първата дизеловият мотор разполага с 258 к.с., а във втория – с 313 к.с.

BMW 4-Series Coupe – Моторната гама на модела ще бъде допълнена с дизелов двигател 425d. Неговата мощност е 218 к.с. Освен това версията 430d, чиято мощност е 258 к.с., ще получи системата за задвижване на четирите колела.

BMW 4-Series Cabrio – Откритата версия на „четворката” 428d (245 к.с.) ще разчита вече и на задвижване на четирите колела.

BMW 4-Series – На купувачите на купето и кабриолета ще им бъдат предложени допълнителни опции от пакета BMW Individual. Клиентите ще могат да разчитат на специален цвят на каросерията, както и ще могат да избират от нови дизайни на джантите.

BMW X5 – Всъдеходът X5 от ново поколение през есента ще получи допълнителен набор системи за безопасност. Сред тях ще бъде система за следене на полосата на движение, както и функция за предупреждаване за опасност от челен удар.

BMW 6-Series – Всички „шестици” на баварците с 8-цилиндров мотор ще бъдат снабдени с изпускателната система, разработена от M GmbH. Освен това в оборудването на 6-Series като опция ще се предлага аудиосистема Harman Kardon.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още