IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Audi се чудят за бъдещия си флагман

Шефът на компанията и директорът по продажбите са на различни мнения

11:49 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дизайнерската концепция Audi A9. <em>Снимка: Audi </em></p>

Дизайнерската концепция Audi A9. Снимка: Audi

Шефовете на Audi са напълно наясно, че моделната линия на германската марка се нуждае от нов флагман. Те са на едно мнение и как ще се казва той - Audi A9, но пък все още не могат да решат какъв модел ще се крие под това обозначение, съобщава изданието Autocar.

Главният спор сред босовете на компанията от Инголщад е дали новият модел да бъде голям седан, пълноразмерен кросовър или спортна кола със средноразположен мотор. Директорът на Audi по маркетинга Лука ди Мео е уверен, че стандартно купе или хечбек с 5 врати по образеца на Audi A7 Sportback ще бъдат "недостатъчно иновативни", за да имат правото да се нарекат флагман на марката.

На свой ред ръководителят на компанията Рупърт Щадлер заяви, че вижда огромен потенциал в пускането на всъдеход или пълноразмерен седан. В същото време обаче Audi разполага с Q7 и A8, което прави подобен модел излишен.

"Дискусията ни ще продължи - заяви пред журналисти на автосалона в Детройт Лука ди Мео. - Лично аз искам Audi да се асоциира с иновации и стремеж към бъдещето, като това не може да бъде постигнато само с ярък и привлекателен дизайн".

Според източник на изданието има вариант A9 да бъде голямо купе с 4 врати, което да се предлага само с 12-цилиндров мотор.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още