IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кросовърът на Bentley ще бъде хибрид

Най-вероятно оттук насетне всеки модел на компанията ще има и хибридна версия

11:30 | 10.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<a href="http://automedia.investor.bg/news/index.php?tag=EXP%209%20F">Концепцията EXP 9 F</a><em>. Снимка: Bentley</em></p>

Концепцията EXP 9 F. Снимка: Bentley

Първият кросовър на Bentley ще бъде и първият хибриден модел в историята на марката. Това съобщи изпълнителният директор на компанията-производител Волфганг Шрайбер пред Auto Express.

Топ-мениджърът разкри още, че специално за кросовъра се подготвя напълно нова платформа, която да може да приеме хибриден агрегат. Акумулаторите, захранващи електромотора, ще могат да се зареждат както по време на движение, така и от стандартната електропреносна мрежа.

"Първият кросовър на марката ни ще стане първият, но не и последен хибриден автомобил Bentley. Най-вероятно оттук нататък всеки модел на компанията ни ще има и хибридна версия", обясни Шрайбер. Но отказа да съобщи характеристиките на агрегата, на който ще се разчита за модела.

Според слуховете хибридът, който ще задвижва кросовъра Bentley, ще е същият като на Panamera S-E Hybrid. В него влизат 3,0-литров бензинов двигател с мощност 316 к.с., електромотор, доставящ 94 к.с. и комплект литиево-йонни батерии. Другата модификация на модела ще разчита на 12-цилиндров бензинов мотор с мощност между 575 и 650 к.с.

По-рано отговорникът за продажбите и маркетинга в Bentley Кевин Роуз заяви, че моделът ще бъде "най-луксозният паркетен джип" в света. Кросовърът ще се произвежда в модификации с 4, 5 и 7 места, като годишно компанията ще пуска по 3000 бройки. Цените ще стартират от 180 000 долара, като до момента в Bentley са получили над 2000 поръчки за автомобила.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още