IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианци показаха своята първа суперкола

Моделът 427 Roadster на ателието Puritalia Automobili разчита на 5.0-литров мотор в две версии на мощността

09:28 | 07.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Puritalia Automobili</em></p>

Снимка: Puritalia Automobili

Италианското автомобилно ателие Puritalia Automobili разпространи официални снимки на предсериен прототип на своя първи модел – 427 Roadster.

Тийзър на автомобила бе показан още през 2012 г., като тогава представители на компанията обявиха, че дизайнът на Puritalia 427 Roadster е вдъхновен от външността на класическия спортен автомобил Shelby Cobra от 1965 г. Сега от ателието разкриха снимки и нови подробности за модела.

В основата на 427 Roadster е шаси от алуминий, на което са закрепени елементите на купето, които са карбонови. Роудстърът ще се предлага с един двигател - 5.0-литров V8, който в по-слабата си версия развива 445 к.с. и 530 Нм въртящ момент. По-мощната е с механичен компресор, благодарение на който мощността достига 605 к.с. и 640 Нм. И двата агрегата работят с 6-степенна механична скоростна кутия, която задвижва задните колела чрез диференциал с повишено триене.

Прототипът на снимките ще бъде използван за тестване на технически елементи на роудстъра и тяхното усъвършенстване. В прессъобщението на Puritalia се допълва, че автомобилът им, макар и още в стадий „разработка”, изглежда като красива жена, която показва своята очарователност без грим.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още