IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски милионер стартира проект за още един личен автомобил

Този път Джеймс Гликенхаус започва творението си от нулата

17:00 | 03.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Scuderia Cameron Glickenhaus</p>

Снимка: Scuderia Cameron Glickenhaus

Известният колекционер на автомобили Джеймс Гликенхаус вече разполага с две уникални машини, които е направил „само за себе си”. Сега американският милионер обяви, че компанията му започва разработка на трета, съобщава Automotive News.

Нова суперкола ще бъде създадена от „нулата” за разлика от сегашните две, за които е използвана платформата на Ferrari Enzo. Официално с разработката на машината ще се занимава компанията на Гликенхаус - Scuderia Cameron Glickenhaus, но се знае, че в проекта са включени и специалисти от ателието GranStudio. То е под контрола на бивши дизайнери от студиото Pininfarina.

Според съобщението на компанията, която показа и тийзър на модела, бъдещият автомобил ще съчетава две основни ценности – красота и мощност. За суперколата ще бъдат заимствани и елементи от спортния автомобил от 1971 година - Lola T 70 SI 71-32.

Той е създаден за писта, а след това пригоден за обществени пътища. Очаква се новият модел на Гликенхаус първо да участва в „24 часа на Нюрбургринг” догодина, а после да се появи и на обществените улици.

Засега няма никакви технически подробности за новия модел. Според слуховете той ще бъде изцяло от карбон, като ще разчита на 6-цилиндров би-турбо двигател. Неговата мощност ще бъде около 500 к.с.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още