IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Михаел Шумахер остава в критично състояние

Седемкратният шампин във Формула 1 пострада при ски-инцидент

11:53 | 30.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Шумахер е запален скиор още от времето, когато се състезаваше за Ferrari във Формула 1. Снимка: Ройтерс</em></p>

Шумахер е запален скиор още от времето, когато се състезаваше за Ferrari във Формула 1. Снимка: Ройтерс

Най-успешният пилот в историята на Формула 1 – Михаел Шумахер, се бори за живота си в болница в Гренобъл. Седемкратният световен шампион пострада тежко при ски-инцидент във Френските Алпи в неделя сутринта.

Първоначално от ръководството на курорта Мерибел, където е почивал германецът, съобщиха, че Шумахер е ударил главата си по време на спускане, като нараняванията са тежки, но няма опасност за живота му. Обявено бе, че Михаел е бил докаран в болницата за изследвания, а каската, която е носил, го е предпазила.

По-късно обаче се оказа, че нещата са се влошили. Директорът на болницата Марк Пено обясни пред чакащите навън журналисти, че Шумахер е бил докаран в състояние на кома. Той допълни, че състоянието на легендарния пилот е критично и му предстои операция. Специално за нея от Париж пристигна един от най-добрите френски невро-хирурзи - Жерард Саилан. Агенция DPA припомни, че именно той е оперирал шампиона през 1999 г. Тогава Михаел катастрофира тежко на пистата „Силвърстоун”, като счупи крак.

Самият инцидент е станал около 11 ч (местно време) в неделя. Шумахер се спускал по пистата, но е паднал и е ударил главата си в камък, скрит от снега. Спасителният екип е пристигнал за няколко минути като е повикан хеликоптер, с който Михаел е откаран в болницата.

Мениджърът на пилота - Сабине Кем, която е и негов прес-секретар, пусна съобщение до агенция AP. В него тя разкри, че Шумахер е бил на „частно ски-спускане”, когато е станал инцидентът. Заедно с Михаел се е пускал и 14-годишният му син. Кем допълни, че на този етап не може да разкрива подробности относно състоянието на бившия пилот.

Освен тежката катастрофа на „Силъврстоун” през 1999 г. Шумахер преживя и сериозно падане с мотоциклет през 2009 г. на писта в Испания. Тогава германецът си счупи рамото и сериозно нарани врата си, но въпреки това успя да се възстанови и да се върне във Формула 1.

Още новини с автомобилна тематика вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още