IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen е лидер по продажби на дизелови коли в САЩ

Марките Volkswagen и Audi държат 75% от пазара

12:39 | 30.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Audi</em></p>

Снимка: Audi

Германската компания Volkswagen Group обяви, че през тази година е успала да продаде над 100 000 дизелови коли в САЩ. Постижението е рекордно, като цели 75% от всички реализирани в страната дизелови автомобили носят емблемите на Volkswagen и Audi, сочи официалната информация от компанията.

Volkswagen Group, чиито дизелови коли се появиха за първи път в САЩ преди 36 години, вече няколко години води сериозна кампания за популяризирането на тези двигатели оттатък океана. Продажбите на дизеловите модели на компанията в страната се увеличават непрекъснато, като през 2013 година броят им премина рекордните 100 000 екземпляра.

Бройката трудно може да се нарече впечатляваща, особено на фона общите продажби на нови автомобили в страната, които през миналата година преминаха 14 милиона. Германците обаче са лидер в този сегмент, като цели 75% от всички дизелови коли, реализирани в САЩ през годината, носят емблемите на Volkswagen и Audi.

Още преди година от компанията заявиха, че ще увеличат значително дизеловите модели, които предлагат в Северна Америка. Към момента гамата включва Audi Q5 TDI, A6 TDI, A7 TDI и A8 TDI, както и Volkswagen Beetle, Beetle Convertible, Golf, Jetta, Jetta SportWagen, Passat и Touareg. Предлаганите мотори са с обем 2.0 и 3.0 литра.

"Една от основните причини за нарастващото търсене на дизелови коли в САЩ е потреблението на гориво, което предлагат. То е с около 30% по-ниско от това на бензинов автомобил с аналогична мощност и размери", се казва в съобщението.

Германската компания очаква търсенето да продължава да расте.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още